neděle 15. února 2009

Foto běhu v parku.

Byl jsem se dnes jakožto fanoušek podívat na jeden z běhů ZBP. Potřeboval jsem trochu té běžecké atmosféry. Trasa byla trochu namrzlá, ale sešlo se zde hodně běžců a běžkyň. Pár fotek naleznete zde. Já si na běh ještě bohužel počkám, ale už chodím bez berle a konečně jsem se nechal uschopnit. Tak ať vám to běhá....

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Vendo,dobrý komentář i fotky :) Ale musíš mi dříve říci,že mě fotíš,abych se při běhu usmívala,že jako vše ok :)Výkon dnes nic moc :( "trochu" ledu bylo..ehm trochu víc.Čenda přislíbil změnu tratě pokud bude "trochu",ale kamarád Péta Hudek byl tak "hodný" a zavolal Čendovi,že se to dá v lesoparku běžet.Ale pěkně s dneškem sám vydupal..NEPŘIŠEL..Až jej uvidím pěkně mu vyčiním :)Jinak Vendo přemýšlím o JIRKOVSKÉM CROSSMARATONU..máš nějakou radu?Díky předem a pěkně se uzdravuj a nezapomen 28.2.10:30h. na stadionu.kac.

Vefis řekl(a)...

Ahoj Kačko. Tomu se říká momentky. Momentálně Ti to moc slušelo :-). S tou námrazou to bylo fakt o hubu, hlavně, že se nikomu nic nestalo.

Co se týče Jirkovského Crossmaratonu:
Určitě jsi četla mé články, takže popis trasy asi nemusím dávat.
Necítím se na to abych Ti nějak profesionálně radil, nejsem totiž profík.
Pár základních věcí co jsem dodržoval já:
Týden před závodem dobře zásobit játra glykogenem, já jsem jedl hodně ovoce zeleniny, rýži, prostě cukr s malým glykemickým indexem. Můžeš si koupit v obchodě fruktozu. Celoročně jím hodně probiotik a vlákniny (dobré na celkovou odolnost organismu).
Den když jsem závodil jsem snídal 2housky s hafo marmeládou.
Před závodem jsem vypil dost tekutin, ale po malých dávkách, tak abych neměl narvané břicho.
Při závodě po každých 5 km pij.

Nenechával jsem nic náhodě a koupil jsem si gely na běh. Když si zajdeš k Ríšovi Pletichovi do sportu, tak Ti nabídne dobrou značku a vše ti vysvětlí. Jedl jsem je po 10 km, nezapomeň zapít čistou vodou, je to dost sladké. Kup si gely na dlouhodobou energii.
Co se týče oblečení, nejlepší je světlé oblečení s perforovanou bílou kšiltovkou. Boty na silnici, terén je pořád asfalt nebo lesní cesty, místama kamínky. Jestli máš problém s odíráním některých částí těla, tak preventivně přelepit náplastí. Chlapům se stávalo, že si rozedírají bradavky a to myslím vážně. Nevím jak je to u žen. Prostě si obleč něco co máš vyzkoušené a co není nové, to se týče i bot.
Jestli jsi ještě nikdy neběžela žádný maraton, doporučuji tak měsíc a půl před závodem vyzkoušet alespoň 25km. Upozorňuji, že Jirkov je fakt záhul. Od 35 km je to jen o hlavě, musíš to zvládnout hlavně psychicky. Dost mi při závodě po psychické stránce pomáhala hudba (MP3).
Jestli trpíš na křeče, tak si kup antikřečové tablety.
Uvidím jak na tom budu, také jsem to chtěl do třetice vyzkoušet běžet, možná se tam uvidíme, možná to pojedu na kole.
Ještě jednou upozorňuji, že to je jen má příprava. Nedovolím si tady komentovat něco, na co jsou odborníci.
Jsou mezi námi Kadaňáky, i borci, kteří uběhli Jirkov na 1 DELI SUPER.

Anonymní řekl(a)...

ahoj Vendo,tedy koukám,že ses rozepsal :) Děkuju ,rady se mi budou určo hodit.Průběžně čtu tvé příspěvky kde nacházím dobré taháky na blízké závody.At na crossmaraton nebo triatlon.Na crossmaraton přemlouvám brášku tak snad půjde též.zatím pěkně relaxuj ,uvidíme se 28.2.kac

Vefis řekl(a)...

Jsem rád, když můj blog někomu pomůže.Děkovat nemáš zač. Doporučuji navštěvovat www.běhej.com tam najdeš hodně rad i na diskusním foru.

Jinak tvůj brácha je už doufám zdravý. Taky to asi neměl lehké co jsem slyšel. Tak ho pozdravuj a možná se uvidíme v Jirkově, který na doporučení mám absolvovat jen na kole. Letos se s maratonem asi musím rozloučit (možná na podzim, ještě uvidíme), budu rád za kratší trasy, příští rok to ale zase rozjedu s cílem maratonu a možná i více.