středa 19. září 2007

Lenošení na Krétě. Hřích?


Založil jsem si sice sportovní blog, takže je očekáváno, že zde budu psát jen o sportu a budu se zde chlubit svými sportovními výkony.


Musím říci, že jsem dovolenou opravdu prolenošil a moc se za to stydím. Na Krétě jsem sice uplaval asi 4 km plavča v moři, ale neběhal jsem skoro vůbec, jen jednou a to jen 6 km, docela náročného kopcovitého běhu v horku a prachu. Lidé v tomto středisku Agia Pelagia nejsou moc nakloněni běžcům, neustálé troubení a velká prašnost a horko v neposlední řadě nepřivázaní psi, kteří si dost tvrdě hájí své území mi moc nepomohli v psychologickém boji s lenošením.


Příště si dosti rozmyslím, jestli budu vybírat dovolenou s all inklusiv, v hornatém terénu. Jsem od přírody žravý typ a taky na mou žravost jsem doplatil. Přibral jsem jako vepřík 5 kg za 12 dní.

No odolali by jste???


Po příjezdu z dovolené 12.9. jsem se snažil druhý den pomoci rodině na zahradě, kde bylo hodně práce. Ujal jsem se tedy sekačky a posekal jsem trávník, pak jsem si vzal motorové nůžky na plot a snažil jsem se s hudbou /Metalica/ na uších posekat dosti z živého plotu. Asi jsem se poddal moc rytmu metalu. Večer jsem zjistil, že se mi nějak skřípl nerv pod lopatkou a nemohu se ani hnout, bolest vystřelovala až do přední části hrudníku. Chtěl jsem jít druhý den běhat a trochu uspokojit mé výčitky svědomí z dosažení medvědí váhy 100 Kg, ale opravdu jsem se nemohl ani hnout. Dnes když píši tyto řádky, tak pomalu bolest ustupuje. Zítra už mě nic nezadrží a konečně snad uspokojím mé svědomí a zdokonalím mou fyzickou zdatnost.

Dovolenou jsem trávil válením se a lenošením u moře a obžerstvím. Musím však říci, že takto jsem si už opravdu dlouho neodpočinul i když jsem zastáncem spíše aktivní dovolené. Všechno špatné k něčemu dobré ??

Sportu zdar, nadváze nazdar!!! ;-)

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Zaplať pánbůh, že jsem nikde nic tak opulentního nepotkal. To bych asi přibral jen z toho pohledu.

Takže jak jsem napsal v komentářích na našem blogu.

Hubnutí zdar!

Vefis řekl(a)...

Joo jídlo to je moje pokušení. Co jsem mohl čekat, když ho vidím, tak neodolám. Jdu raději běhat, dnes si dám pomalejších 8 km za trest :-).

Anonymní řekl(a)...

Raději snad deset za odměnu, ne? ;o)

3COP řekl(a)...

No nazdar drakůůůů, tak jak to s tebou vypadá, co váha, klesá stoupá nebo jak? Pořádně to rozběhej. Maraton 20.10. ve Stromovce v Praze ještě stihneš. Aspoň si nasbíral nějakou energii.

Vefis řekl(a)...

Ahoj 3COP

V tento termín jsem bohužel v práci a volno mi nikdo nedá. Navíc se necítím na maraton, i když už jsem zhubl 3 Kg. Možná ještě letos zvládnu ZBP http://www.zbp.euweb.cz/ . Závody nad 20 km plánuji až na jaře. Tak se mějte lidičky. Moje sportování zatím není na článeček. Je to ale dřina zhubnout lehce nabrané KG :-(.